Voor de pers

Op 1, 2 en 3 april opent Papierwerkplaats De Hoop haar deuren met diverse workshops en een expositie in het voormalige ‘Chefaro’ gebouw aan de Keileweg 8 in M4H. In plaats van pijnstillers wordt in dit karakteristieke pand voortaan handgeschept papier en karton gemaakt. De expositie toont wat verschillende kunstenaars, designers en studenten van o.a. de Willem de Kooning Academie van het ambachtelijke papier en karton kunnen maken.

De 3 dagen vallen samen met de landelijke European Artistic Crafts Days die door Crafts Council Nederland worden gecoördineerd. Liefhebbers van Kunst, Design en Ambachtelijk geproduceerd werk kunnen in het markante Chefaro-pand deelnemen aan workshops papier maken, boekbinden, ebru (Turkse marmerkunst) of stempels maken.

Op de exposite kunt u werk bewonderen van ebru en marmerkunstenaars uit Nederland en Turkije, boeken gemaakt door Rotterdamse deelnemers aan de lessen van Stichting van Broek tot Boek, papieren en vilten lampen van Felt + Paper van Whispering Wall
uit Den Haag, boeken van Cohen Boekrestauraties uit Rotterdam, papierwerk van Leo Hoegen van de Papierderij uit Utrecht en vele anderen.

Meer informatie over de openingsdagen en het oude ambacht “papier maken” kunt u vinden op www.papiermakerijdehoop.nl.

Contact

Papiermakerij De Hoop
Chefaro-gebouw, Keileweg 8, 3029 BS Rotterdam
Postadres: Rosenveldtstraat 67, 3025 RR Rotterdam
Tel.: 06 24 60 10 45
Mail: mariekepapier@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/papierlab