1 april 2016

10.00 – 12.00 uur  workshop M4H Papiermaken door Marieke de Hoop

14.00 – 16.00 uur Workshop Oud Boek Nieuw door Carla Scheepe- Belksma

12.00 – 17.00 uur openingstijden tentoonstelling Op Papier en Kunst Kafé met tussendoor rondleidingen door Marieke de Hoop door het Chefaro Pand de vroegere CHEmische FAbriek ROtterdam, de papierwerkplaats en een toelichting op de tentoonstelling.

Toegang: gratis

Reserveren van te voren gewenst en kan via een mail naar mariekepapier@gmail.com met de naam van de workshop

Iedere dag heeft een thema. 
Vandaag staan de workshops in het teken van de activiteiten van Stichting van Broek tot Boek.

DSCN9875

workshop M4H Papiermaken
door Marieke de Hoop van Papiermakerij de Hoop
een korte kennismakingscursus met de vele mogelijkheden om papier te maken van recycling van plantaardige vezels om ons heen: spijkerbroeken, linnen, katoen, bamboe, viscose, touw en het groente afval van de stadslandbouw.

20160314_103232workshop Oud Boek Nieuw
door Carla Scheepe- Belksma van Eigen Wijze Woorden
Boeken verslijten en worden afgeschreven. Ze worden weggegooid en gedeeltelijk gerecycled. Zoals gebeurt met de zoveel-delige encyclopedieën nu we alles op internet kunnen opzoeken. 

In deze workshop gebruiken we oude boeken om nieuwe boeken te maken. Ready-made. Upcycling. U komt met een oud boek en neemt een nieuw boek mee naar huis. Het is geen probleem als u zelf geen oud boek heeft. Wij hebben voldoende voorraad.

20160314_204829-1

Samen hebben we (Marieke en Carla)  Stichting van Broek tot Boek opgericht.
Met deze stichting helpen wij het gebruik van de nederlandse taal te bevorderen en de liefde ervoor door te geven. Niet alleen met creatieve schrijfcursussen, maar ook met de ambachten rondom taal: papier maken, marmeren, drukken, vouwen en boekbinden. We reageren op sociaal maatschappelijk vraagstukken en ontwikkelen onze projecten regelrecht naar de doelgroepen. Via educatieve projecten in het onderwijs zorgen we ervoor dat de kennis van onze taal en de ambachten niet verloren gaat. Kijk op de website voor meer informatie

logo vbtb rood 10 x 10