Links

Stichting van Broek tot Boek

Sinds 1 januari 2016 vallen de activiteiten van van Broek tot Boek onder een stichting met dezelfde naam. Met doelen zoals het gebruik van taal te bevorderen en zoveel mogelijk mensen de esthetiek (het kunstgevoel) van taal te laten ervaren, ambachten zoals papier maken, creatief schrijven en taaldrukken, drukken, vouwen en boekbinden bereikbaar te maken voor heel veel mensen en in te zetten bij sociale en maatschappelijke vraagstukken, ze bereikbaar te maken voor en in te zetten in het onderwijs en te behouden voor de volgende generaties. Een mond vol woorden, een hart vol ideeën. Samen zullen we ons daarvoor inzetten.

Eigen Wijze Woorden

Door op een plezierige wijze met taal bezig te zijn, vergroot je je taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Dit bereik je in mijn cursussen en workshops door te (leren) spelen met taal. Iedereen kan zijn of haar eigen verhaal vertellen en elk verhaal is echt, authentiek, uniek. Net als elke deelnemer.

Ik heb gevoel voor taal en wil het plezier dat je aan taal kan beleven aan anderen meegeven, er in delen, laten ontdekken dat taal niet alleen iets moeilijks en vervelends is. Zo wil ik minder taalvaardige mensen taalvaardiger maken.

Eigen Wijze Woorden van Carla Scheepe-Belksma


Origamitheater van Orikadabra Theaterprojekten

De papiermakerij maakt ook papier voor het origamitheater. Dit mini theatertje geeft voorstellingen met verschillende thema’s, daarbij past soms een papiertje van prei, asperge of spijkerbroek.

 

Papier met een Verhaal

Voor workshops rondom het maken en decoreren van papier in het kader van het creatieve proces.

papierderij

Leo Hoegen geeft workshops papiermaken, drukken en boekbinden.

C-paper

de papierschepper met winkel en grondstoffen verkoop in Loenen.

Whispering Wall

Whispering Wall is een platform met een passie voor het ambacht op het grensvlak van design, beeldende kunst en interieurarchitectuur. Leidraad is een onderzoekende en innovatieve houding.

Cohen Boekrestauratie

Inbinden, restaureren en kartonnage.

Yusuf Akkaya

De publieke facebook pagina met prachtige foto’s van marmerwerk vanuit o.a. Turkije, Zuid-Afrika, Duitsland  en Nederland.