Laden Evenementen

« Alle Evenementen

workshop zomerpapier van tuinafval, to good to compost!

23 augustus @ 13:00

€95,00

 

uitgebloeide gele iris

Het groeizame weer van afgelopen maanden met de vele regen en milde temperaturen heeft mijn volkstuin doen exploderen. Laten we zeggen dat het een goed seizoen is voor papiermaak planten. Het is de juiste tijd om de planten die ons te veel zijn, te oogsten. Ze hebben genoeg cellulose aangemaakt voor ons papier.
In deze workshop gaan we het expliciet hebben over de voorbereidingen die je moet treffen om in één keer een goede pulp te kunnen maken. Zo krijg je antwoord op de vraag: welke delen van de plant gebruik je van de heermoes, en brandnetel, varens of de klimop? Is zevenblad (of andere ‘onkruiden’) ook te gebruiken? Met de juiste delen van de plant gaan we het pulp proces in. Wanneer we pulp klaar is, is het papiermaken hetzelfde voor de meeste vezels. Het werk zit ‘m in de voorbereiding. Kijk hier naar mijn filmpje dat door Greenport Zoetermeer is gemaakt.

Het papier maken doen we op een paar verschillende manieren. Scheppen, gieten en een techniek ertussenin.
Voor het persen en drogen laat ik ook verschillende methodes zien. 

Heb je geen tuin, dan is er genoeg te oogsten in het publieke groen, wanneer je heermoes of brandnetel ergens weghaalt, maak je daar veel mensen blij mee!

Deze cursus wordt gegeven als basiscursus. Mocht je al veel ervaring hebben, dan kun je je kennis verdiepen, want iedere vezel heeft zijn eigen aandachtspunten.

Gegevens

Datum:
23 augustus
Tijd:
13:00
Kosten:
€95,00

Organisator

Papierlab Rotterdam
Bekijk de site van Organisator

Locatie

PapierLab Rotterdam
Schiemond 20-22
Rotterdam, Nederland 3024 EE Nederland
+ Google Maps

Schrijf je in

Nog 6 plaatsen vrij

Gif laden

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.