Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SLOW papier maken

7 februari 2017 @ 10:00 - 15:00

€47,50
lompen, oud papier, spijkerbroek
lompen, oud papier, spijkerbroek

plantenvezels, lompen, touw, oud papier

SLOW Pulp maken.
Vandaag proberen we gedroogde plantenvezels uit, die in de voorraad liggen te wachten op verwerking. Dat zijn experimenten, waarvan ik van te voren niet weet of de vezels geschikt zijn als papiervezel. Naast deze plantenvezels zet ik de hollander (papiermaalmachine) aan, die deze dag hennep touw en katoen vezels van de spijkerbroek zal verpulpen. Soms gaan de plantenvezels ook in de hollander, soms worden ze met de hand gehamerd.

  • Algemeen idee over deze dag:
    SLOW papier maken. Zo noem ik het maar even. Vanaf februari 2017 zal ik meerdere keren per maand de gelegenheid geven om aan te schuiven en mee te helpen, of parallel je eigen papier maak project te draaien tijdens mijn Pulp en Schepdagen. Zo maak ik op dinsdags altijd de pulp, van lompen, textiel, touw of plantenresten in de hollander (papiermaalmachine) of handmatig door het te hameren. Op de woensdag en donderdag erna schep, pers en droog ik het geschepte papier. Wanneer je meehelpt leer je vanzelf alles over het pulp maken of papier scheppen. Wat we in de basiscursus in 1 dag doen, is nu verdeeld over 2 of meerdere dagen. Het stelt jou, als deelnemer in staat om werkelijk alle handelingen te ervaren en uit te voeren, net als vroeger, toen het leerling – gezel principe werd gehanteerd. De enige echte manier om een techniek goed te leren, daarvan ben ik overtuigd. je kunt meedoen als beginner, maar ook als ervaren papiermaker, dan verdiepen we ons samen in de materie van die dag.
    Je kunt zelf kiezen wanneer, welke dag, welk deel van het proces je wilt meedoen. In de agenda staan een paar data vermeld.
  • Prijs is inclusief gebruik materialen van die dag , koffie en thee. Lunchpakket zelf meenemen.

Gegevens

Datum:
7 februari 2017
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
€47,50

Organisator

Papiermakerij de Hoop
Telefoon:
06 240601045
E-mail:
info@papiermakerijdehoop.nl
Bekijk de site van Organisator

Deze workshop is vol