Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PapierClinic door snipper

3 oktober 2020 @ 13:00 - 17:00

€90,00

Voor de PapierClinic heeft Marchelma van Breugel papiereigenschappen verbonden aan huis-tuin-en-keuken tests. Deze verschaffen je toegang tot het DNA van veel papiersoorten, hun ‘fingerprints’.
Je gaat samen papier uitproberen! Dertig eigenschappen in dertig dozen. Papiermonsters, instrumenten en associatieve voorbeelden helpen je de specifieke eigenschappen te begrijpen.

In het PapierLab Rotterdam passen we de missie toe op deze PapierClinic.

Waarom kan je bepaalde papieren wel verpulpen en daarvan opnieuw papier maken. Welke papiersoorten kunnen niet verpulpt worden, dus niet hergebruikt en waarom. Tijdens de PapierClinic zal de papiermaker de papieren verpulpen (of niet) en Marchelma legt uit waarom het wel of niet kan. Zo komen er veel verschillende eigenschappen om de hoek kijken. 

Een top combinatie van PapierLab en PapierClinic.

Sinds begin 2016 is Marchelma van Breugel zelfstandig papierkundige. Met haar bedrijf snipper restauratie | papier | clinics  vervlecht ze het restauratievak met haar PapierClinics. In de clinics maakt ze slim gebruik van restauratietechnieken en omgekeerd hanteert ze in de uitvoer van restauraties de kennis van hedendaagse papiersoorten. Die combinatie maakt snipper tot een uniek bedrijf.

Kijk op haar website.

Schrijf je in via de website van PapierLab Rotterdam

Gegevens

Datum:
3 oktober 2020
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€90,00

Organisatoren

Papierlab Rotterdam
snipper

Locatie

PapierLab Rotterdam
Schiemond 20-22
Rotterdam, Nederland 3024 EE Nederland
+ Google Maps