Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke Open PapierLab 7 april

7 april 2023 @ 14:00 - 17:00

Gratis

Het is de opening van het seizoen in PapierLab. Een middag om op de bonnefooi langs te komen met je vragen over papier maken en een feestelijk programma: 

Om 15.00 uur wordt het papier scheppen in Rotterdam officieel bijgeschreven in de inventarislijst van Immaterieel Erfgoed Nederland. Directeur van het Kenniscentrum voor Immaterieel Erfgoed Marco van Baalen komt zijn handtekening zetten. Bas van den Berg, medebeheerder van de Kroon, zal zijn verhaal als broedplaatsenontwikkelaar tot het zelf scheppen van zijn geboortekaarten in PapierLab vertellen. Samen met alle gasten klinken we op de toekomst van het innovatieve papier en scheppen we nog meer papier….

Documentaire: papier van aspergeschillen!  Hoe dan?

Rond deze dag wordt ook de crowdfund actie gelanceerd, om geld op te halen voor het maken van de documentaire over het 10-jarig onderzoek dat is uitgevoerd met de aspergeschillen van de aspergeboer. Het is een bijzonder verhaal geworden, dat inspirerend zal zijn voor iedere onderzoeker of nieuwsgierig mens. In de documentaire  laten we het proces zien van het eerste vel papier dat in de volkstuin ‘per ongeluk’ werd gemaakt. Tot een paar rollen semi-industrieel asperge papier van de kleinste papiermachine van Nederland. Tot afgelopen jaar de design lamp – Asparagus Lumen – , van Rik van Veen, die op de Dutch Design Week is gepresenteerd en dit jaar in productie genomen gaat worden.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
7 april 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

PapierLab Rotterdam
Schiemond 20-22
Rotterdam, Nederland 3024 EE Nederland
+ Google Maps

Deze workshop is vol