Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blue City | Basiscursus Papiermaken van Reststromen

16 december 2017 @ 10:00 - 16:00

€95,

Afval is grondstof. Je oude jeans gebruiken als grondstof voor je dagboek of jouw restgroenten omturnen tot een liefdesbrief?

 Versleten kleding, textiel, maar ook je groenteafval uit de keuken: Met grondstoffen van plantaardige oorsprong gaan we in deze workshop aan de slag om pulp en daarna papier te maken. Er komt geen boom aan te pas. Dat is duurzaam, recycling, upcycling, circulair, maar vooral: hands-on aan de slag zijn om afval op te waarderen.

 In de ochtend koken, pulpen, blenderen en hameren we onze eigen pulp waar we in de middag mee gaan scheppen. Je eerste eigen circulair papier leer je maken in BlueCity Lab. Marieke de Hoop maakt al jaren papier van reststromen en laat je zien hoe jij het voortaan ook kunt maken.

Bij inschrijving krijg je het recept om pulp te maken van restgroenten. De al of niet gelukte pulp die je hebt voorbereid neem je mee naar de workshop. Zo kan Marieke ervoor zorgen dat je in één dag het hele proces in de vingers hebt.

Nog vragen? Stuur een mailtje!

Inschrijven via deze link.

Benodigdheden:

Neem zelf vezeldoekjes ( van bijvoorbeeld Action) mee, 2 dikke karton of houten platen die iets groter zijn dan een A4 (21 x 30 cm) en elastieken om het vochtige papier ertussen geklemd veilig mee naar huis te kunnen nemen en een plastic zak.

 

Gegevens

Datum:
16 december 2017
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€95,
Site:
https://bluecity.stager.nl/web/tickets/180447

Organisator

Blue City
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Blue City
Maasboulevard 100,
Rotterdam, 3063 NS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie