Vouwen met aspergepapier

origami theater

origamitheater

Origamitheater
1988 tot 2018
van Tokyo tot Rotterdam

Het is feest dit jaar. 16 juli 1988 vertrok het vliegtuig naar Tokyo.
In de handbagage paste precies, maar dan ook heel precies het origamitheater.
Speciaal ontworpen door Jeroen Hilhorst, om mij te kunnen laten communiceren met alle Japanners via origami. In het theater vouwen mijn handen op het ritme van de muziek origami voor het publiek. De reis was een studie en werk reis in één. Studie rond origami stond nr. 1. En het Japanse papier maken op 2. Dat was 30 jaar geleden. Nu is dat omgekeerd. Mijn studie gaat nu over papier maken.

Dit jaar zal ik voor het origamitheater verschillende feestelijke soorten papier maken. Afgelopen week is het aspergepapier geschept. Dun, transparant met 2 natuurlijke kleuren. De vellen zijn voor een ander feestelijk evenement: de Origami Sociëteit Nederland bestaat 35 jaar. Het aspergepapier zal de feestvierders aanzetten tot veel asperges eten dit jaar. Na het koken van de aspergesoep zijn de schillen klaar om verpulpd en tot papier geschept te worden. 13-15 april is het groot Feest op de Veluwe in Mennorode.

English translation under the photo’s.

aspergepapier voor origami

aspergepapier rolletjes

aspergepapier voor origami

Aspergepapier voor de jarige OSN

aspergepapier voor origami

asperge papier met aders

Asparaguspaper for folding

Origamitheater
1988 tot 2018
From Tokyo to Rotterdam (NL)

We will party this year. July 16, 1988 I took the the flight to Tokyo.

My handbagage was the origamitheatre. Designer, Jeroen Hilhorst, knew the best way to create this theatre for travellling and performing my way of sharing the joy of the Japanses Art of Paperfolding. It was the best way to be able to communicate with all Japanese people. In the theatre my hands fold origami on the rhytm of the music that is played along. The travel was for my study of origami and the japanese way of papermaking. That was 30 years ago.

This year I will make a lot of festive paper for the origamitheatre. Last week I made the asparagus paper especially for folding. It is thin, transparant, in 2 natural colours. It is a present for the dutch origami society that has a 35 year anniversary celebration. I am sure that the participants will eat more asparagus this year than before, as the skin is the secret of the strength of this wonderful paper.