Blue City | here we come

fibres for paper

papiervezels

16 december gaan de deuren van Blue City open voor de eerste workshop in samenwerking met papiermakerij de Hoop. We richten ons op de reststromen van de omgeving en gebruiken de know-how van de pulp technieken van plantaardige vezels om pulp te maken voor de papierproductie en het ontwikkelen van nieuwe materialen. Binnen het concept van Blue City zoeken we samenwerking met partners die gezamenlijk op zoek zijn naar antwoorden op onze problemen met het afval dat we nu nog produceren. Het ambachtelijke papiermaken heeft hergebruik altijd als uitgangspunt genomen. Papiermakerij de Hoop is sinds 1983 in kringetjes aan het lopen, nu komen we aan bij Blue City en kunnen een werkelijk bijdrage leveren aan  het gedachtengoed dat nu de Blauwe Economie heet. In 1983 noemden we dat de MeMo beweging (Mens en Milieuvriendelijk Ondernemen). Wij hopen dat we met meer mensen in de kring gaan lopen, inzien dat de circulair economie een stap naar de oplossing is van ons afval probleem en nog veel meer. Over kringen gesproken de Doughnut is toch ook een kringetje?

Blue City citeert Albert Einstein:

Look deep into nature, and then you will understand everything better.

Over Blue City Lab: BlueCity Lab invites nature back at our table, to tackle local and global issues like climate change, waste, growing world population and increasing scarcity of resources around the world. BlueCity Lab is a part of the BlueCity Network, an ecosystem of entrepreneurs who connect their business plans, products and waste streams together. BlueCity believes that the challenge requires us to enter a new relationship with nature, which in fact has already designed everything for us. The linear economy shifts to a circular economy in which bio-design has found its way.

Wij hebben er zin in.